ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ

Ο Άγγελος Θ. Αργυρακόπουλος γεννήθηκε στον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και τελειόφοιτος της Νομικής σχολής (Νομικό τμήμα) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη σταδιοδρομία του στο Λιμενικό Σώμα, με εξαίρεση την τοποθέτησή του στο Προξενικό Λιμεναρχείο της Αμβέρσας (Βέλγιο), υπηρέτησε αποκλειστικά και μόνο σε Υπηρεσίες που είχαν ως αντικείμενο την άσκηση Διοικητικής Λιμενικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα:

· Ως Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

· Ως Προϊστάμενος του Γραφείου Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

· Ως Διοικητής του ΣΤ΄ Λιμενικού Τμήματος Γλυφάδας.

· Ως Υποδιοικητής Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

· Ως Εισηγητής των Τμημάτων Α΄ Γενικής Αστυνομίας και Β΄ Κανονισμών Λιμένων της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

· Ως Τμηματάρχης των Τμημάτων Α΄ Γενικής Αστυνομίας και Β΄ Κανονισμών Λιμένων της Δ/νσης Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

· Ως Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

· Ως Κλαδάρχης Λιμενικής Αστυνομίας, Λιμένων και Λιμενικών Έργων.

· Ως Τεχνοκρατικός Σύμβουλος Υπουργών, μετά την αποστρατεία του.

Υπήρξε επί τετραετία καθηγητής στη Σχολή Λιμενοφυλάκων και στη Σχολή Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος στο μάθημα «Λιμενική Αστυνομία».

Έχει συγγράψει τα βιβλία «Θάλαττα-Θάλαττα», «Γιώτσμαν-Yachtman» στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, «Θαλάσσια Αλιεία – Καταδύσεις Αναψυχής», το «Λιμενομία» 1096 σελίδων Α4, το Application (εφαρμογή) για iphone και ipad με παράθεση και πλήρη ανάλυση του Γ.Κ.Λ. αριθ. 23, το «Λιμενομία – Εξεταστέα ύλη υποψήφιων εκπαιδευτών χειριστών ταχύπλοων σκαφών» το «Λιμενομία – Γενικοί Κανονισμοί Λιμένων» 1.500 σελίδων σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ ήταν ο βασικός συντάκτης του αρχικού (πρώτου) εγχειριδίου κατά το έτος 1978 που περιέχει την ύλη στην οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι να αποκτήσουν άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους καθώς και του εν χρήσει κατά την παρούσα περίοδο.

Με αντίτυπα των πιο πάνω βιβλίων του έχουν εφοδιαστεί οι Λιμενικές Αρχές της Χώρας (Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία, Λιμενικά Τμήματα και Λιμενικοί Σταθμοί) και σημαντικός αριθμός στελεχών Λιμενικού Σώματος και πολιτών.

rfwbs-slide